به گزارش تبریزسیاست، اکبر فتحی در گفتوگو با خبرنگاران در خصوص وضعیت تامین نهاده مرغداریها در استان، اظهار کرد: واحدهای تولیدی مرغ تخمگذار از دو هفته گذشته به صورت مستقل و مستقیم در سامانه بازارگاه ورود یافته و نهادههای مورد نیاز خود را خریدارسی میکنند؛ این سامانه در گذشته نیز وجود داشت اما به تازگی اصلاح شده و امکان ورود به تولیدکنندگان ایجاد شده است.
وی افزود: موضوع تامین نهاده برای تولیدکنندگان مرغ تخمگذار تقریبا حل شده است اما مرغداران گوشتی از هفته جاری میتوانند وارد سامانه شوند و نهادهها را بهطور مستقیم خریداری کنند.
فتحی با تاکید بر اینکه فقط مرغداریهای دارای پروانه فعالیت و بهرهبرداری امکان ورود به سامانه را دارند، گفت: در این سامانه حداقل ۵۰ درصد سویا و ۶۵ درصد ذرت مورد نیاز هر مرغدار تامین میشود و به مرور زمان نیز بر اساس میزان ابلاغیه وزارت، نهادهها در بین مرغداران توزیع خواهد شد.
وی ادامه داد: با توجه به مشکلاتی که در راستای تامین نهاده به وجود آمد، وزارت جهادکشاورزی دستورالعمل تولید “مرغ سایز” مرغی که وزن آن از یک کیلو و ۶۰۰ گرم بیشتر نباشد را ابلاغ کرده و هر یک از استانها موظف به اجرای آن هستند.
فتحی یادآور شد: مصرفکنندگان از خیلی وقت پیش انتظار داشتند تا متولی تولید مرغها به سمت تولید مرغی با سایز کمتر برود ولی اختلافی که بین دستگاههای متولی بود، موجب مغفول ماندن این طرح شد اما اخیرا وزیر جهادکشاورزی دستورالعمل تولید “مرغ سایز” را ابلاغ کرده است و از این به بعد توزیع نهادهها و هر نوع خدمتی که به مرغداران داده میشود در قالب رعایت شروط تولید “مرغ سایز” خواهد بود.
وی تصریح کرد: در حالت تولید “مرغ سایز”، دوره پرورش مرغ از ۴۰ روز فراتر نخواهد رفت و با کاهش دوره پرورش نیز شاهد کاهش میزان مصرف دان و کاهش وزن مرغ خواهیم بود، این نوع مرغ در حد تقاضای بازار و متناسب با ذائقه مردم است.
فتحی در خصوص زمان اجرای این طرح، متذکر شد: اقدامات اولیه برای هماهنگی با دامپزشکی و دستگاههای خدماترسان بخش خصوصی انجام گرفته و اولین جلسه برای اجرای این طرح به ریاست معاون اقتصادی استاندار در هفته جاری تشکیل مییابد و بر اساس مصوبه خروجی این جلسه، دستورالعمل تولید “مرغ سایز” از اواخر هفته شروع خواهد شد.
رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجانشرقی در خصوص فواید تولید “مرغ سایز”، اضافه کرد: بر اساس نظر متخصصان، میزان بقایای آنتیبیوتیک در “مرغ سایز” نسبت به سایر مرغها کمتر است، زیرا بیشترین میزان مصرف آنتیبیوتیک پس از چهلمین روز پرورش مرغ انجام میگیرد اما چون تولید مرغ در این نوع از ۴۰ روز فراتر نمیرود در نتیجه میزان مصرف و بقایای آنتیبیوتیک هم کاهش مییابد.
وی بیان داشت: تولید مرغهایی با سایز کوچکتر مطابق با شرایط اقتصادی خانوادهها بوده و بنا بر نظر متخصصان امر، نفعی که “مرغ سایز” دارد، قابل قیاس با سایر مرغها نیست، چرا که اقتصادیتر و سالمتر است.
فتحی ادامه داد: در این نوع تولید با کاهش مصرف دان و نهاده، هزینه تولید خود مرغدار و دوره پرورش مرغ نیز کاهش مییابد و بهجای اینکه مرغدار در یک سال، سه دوره پرورش داشته باشد، چهار دوره پرورش مرغ خواهد داشت که بر قیمت تمام شده محصول نیز تاثیر میگذارد.
رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: مرغداران از این طرح استقبال میکنند اما تنها مشکل این امر مربوط به صنعت کشتارگاه است، زیرا کشتار مرغها بر اساس وزن و قطعه انجام میگیرد؛ البته پیش از اجرای طرح “مرغ سایز” در استان، هماهنگیهای لازم با انجمن کشتارگاهها انجام میگیرد.
انتهای پیام/۶۰۰۰۱/س
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰