کد خبر : 2700
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۵ مهر ۱۳۹۹ - ۱۸:۰۲

رتبه دوم استان آذربایجان شرقی در تولید سنجد در کشور/ درخت سنجد گزینه مناسبی برای جایگزینی باغات در حوضه دریاچه ارومیه

رتبه دوم استان آذربایجان شرقی در تولید سنجد در کشور/ درخت سنجد گزینه مناسبی برای جایگزینی باغات در حوضه دریاچه ارومیه

به گزارش تبریزسیاست،  علی رخ افروز امروز  در حاشیه آغاز برداشت محصول سنجد استان در روستای اخی جهان از توابع شهرستان آذرشهر با بیان اینکه استان آذربایجان شرقی از نظر میزان تولید رتبه دوم کشور را بعد از استان کرمان به خود اختصاص داده است اظهار داشت: سطح زیر کشت محصول سنجد ۴۹۴ هکتار بوده


به گزارش تبریزسیاست،  علی رخ افروز امروز  در حاشیه آغاز برداشت محصول سنجد استان در روستای اخی جهان از توابع شهرستان آذرشهر با بیان اینکه استان آذربایجان شرقی از نظر میزان تولید رتبه دوم کشور را بعد از استان کرمان به خود اختصاص داده است اظهار داشت: سطح زیر کشت محصول سنجد ۴۹۴ هکتار بوده که از این سطح یک هزار و ۲۰۰ تن سنجد در سالجاری تولید شده است.

وی متوسط عملکرد در واحد سطح محصول سنجد را در استان ۲ هزار و ۶۰۰ کیلوگرم  اعلام نمود و افزود: ارقام شاخص سنجد کشت شده در استان آذربایجان شرقی را ارقام قزل، دره وار، حاج حسین و پانبوغ تشکیل داده است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان با اشاره به برنامه اصلاح الگوی کشت در راستای مصرف بهینه آب درحوضه دریاچه ارومیه و مقاوم به سرما و شوری خاک با توجه به محدودیت خاک های حوضه دریاچه برای سایر درختان میوه را مهم برشمرد و گفت: سنجد می تواند گزینه مناسبی برای جایگزینی باغات در حوضه دریاچه ارومیه باشد.

وی با بیان اینکه سنجد عمدتاً به صورت حاشیه ای و در کنار نهرها و به صورت پراکنده در باغات کاشته می شود و در مواقعی به عنوان بادشکن نیز مورد استفاده قرار می گیرد ادامه داد:  این محصول به جهت شناسایی بیشتر خواص دارویی متعددی که دارد مورد توجه کشاورزان و صنایع دارویی قرار گرفته و تقاضا برای احداث باغات سنجد رو به افزایش بوده و همچنین به جهت کم آب بودن نیز مورد حمایت سازمان جهاد کشاورزی استان نیز می باشد.

مهندس رخ افروز با بیان اینکه استان آذربایجان شرقی از نظر میزان تولید و سطح کشت شده رتبه دوم کشور را به خود اختصاص داده است افزود: شهرستان آذرشهر نیز رتبه نخست سطح زیر کشت و تولید سنجد  استان را دارا می باشد.

معاون مدیریت امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان نیز با بیان کاربردهای میوه سنجد گفت: میوه سنجد هم به صورت غذایی و هم به صورت دارویی مورد استفاده قرار می گیرد که این میوه دارای انواع پروتئین ها، اسیدهای آمینه ، چربی ها و قندها مثل فروکتوز و دارای خواص دارویی بسیاری بوده و پاک کننده معده و روده می باشد.

مهندس صابر بیگ لک با بیان اینکه این میوه همچنین صفرا را کنترل کرده و برای درمان اسهال خونی مفید است ادامه داد: دیگر ویژگی دارویی این میوه کاهش درد استخوان و آرتروز می باشد استفاده از اسانس گل سنجد که اخیراً خیلی رایج شده است، اثرات آرام بخش ، ضددرد، ضد التهابی، ضد میکروبی و ضدعفونی داشته و در درمان و پیشگیری سرطان و بیماری  ام اس نیز بسیار موثر بوده است.

وی افزود: از چوب درخت سنجد در صنایع چوب اعم از صنایع خاتم سازی، تهیه روکش های نقش دار و حتی تهیه عصا و چوب دستی و مجسمه های چوبی استفاده می شود.

انتهای پیام/۶۰۰۰۱

 




Source link

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.