تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۱۰:۳۱

عباسزاده مدير عامل مجتمع مس سونگون خبر داد؛

شاهین محمودی

پروژه هیپ لیچینگ اولین پروژه هیپ دره ای ایران

پروژه هیپ لیچینگ اولین پروژه هیپ دره ای ایران
عباسزاده درجريان بازديد خبرنگاران از پروژه هيپ ليچينگ معدن مس سونگون با اشاره به ظرفيت هاي اصلي مس سونگون بیان کرد: در تلاشیم تا ظرفیت های اصلی و واقعی سونگون را شناسايي کرده و برنامه هاي توسعه معدن را تعريف کنيم تا نتیجه آن رفاه و اشتغال براي مردم و جوانان باشد .

عباسزاده مدیر عامل مجتمع مس سونگون خبر داد؛
پروژه هیپ لیچینگ اولین پروژه هیپ دره ای ایران

مدیر عامل مجتمع مس سونگون با بیان اینکه پروژه هیپ لیچینگ اولین پروژه هیپ دره ای ایران
و همچنین جزو سه پروژه هیپ دره ای جهان است گفت: چنانچه بخواهیم از بارهای اکسیدی، مس کاتد تولید کنیم یکی از بهترین روشها همین هیپ لیچینگ است.

عباسزاده درجریان بازدید خبرنگاران از پروژه هیپ لیچینگ معدن مس سونگون با اشاره به ظرفیت های اصلی مس سونگون بیان کرد: در تلاشیم تا ظرفیت های اصلی و واقعی سونگون را شناسایی کرده و برنامه های توسعه معدن را تعریف کنیم تا نتیجه آن رفاه و اشتغال برای مردم و جوانان باشد .

وی افزود: مطالعات فنی پروژه تولید مس کاتد به روش هیپ لیچینگ از سال ۹۲ آغاز شده است و بهترین روش برای تولید مس کاتد از بارهای معدنی ذخیره شده ، روش هیپ لیچینگ است.

معبود عباسزاده ادامه داد: پروژه هیپ لیچینگ جزو سه پروژه هیپ دره ای جهان است و اگر بخواهیم از بارهای اکسیدی، مس کاتد تولید کنیم یکی از بهترین روشها همین هیپ لیچینگ است و ابهامی در این خصوص مطرح است که که باید روش فراوری باید به روش فلوتاسیون می بود با توجه به میزان بازدهی آن به لحاظ فنی قابل تایید نیست.

وی در خصوص ابهامات محیط زیستی پروژه هیپ لیچینگ گفت : تمام استاندارهای جهانی و محیط زیستی در این منطقه رعایت می شود واستاندار ها در این طرح ۴۰ درصد بیشتر از استانداردهای جهانی است به لحاظ مجوزهای محیط زیستی نیز از سال ۹۲ به صورت پکیجی اخذ شده که اسناد آن نیز موجود است.

وی خاطر نشان کرد : این پروژه از منظر محیط زیستی بهترین پروژه محیط زیستی کشور محسوب می شود و علت آن است که اگر این اتفاق نیفتد آب باران سبب لچینگ طبیعی مس خواهد شد که تخریب محیط زیست را در پی خواهد داشت. در عین حال این پروژه ضمن آنکه حدود ۱۵۰۰ میلیارد تومان برای کشور سود آوری دارد برای ۷۰۰ نفر به صورت مستقیم اشتغال زایی کرده است.

مدیرعامل مس سونگون ورزقان به تکمیل واحدهای هیپ لیچینگ در این مجتمع و انجام تست های لازم در آن اشاره کرد و گفت: تولید مس کاتد از طریق هیپ لیچینگ که یکی از وعده های مهم رییس جمهور در سفر خرداد ماه سال گذشته به آذربایجان شرقی بود سوم خردادماه سالجاری آغاز می‌شود.

معبود عباسزاده ابهامات مطرح شده در خصوص هیپلیچینگ را به قسمت کارخانه اسید سولفوریک آن مربوط دانست و گفت : این مخازن محتوای۱۰۰۰ مترمکعب اسید ۹۸ درصد را در بر دارد ومخازن آن بر مبنای اهمیت و حساسیتی که دارند طراحی شده اند واگر غیر این بود نشت اسید به بیرون از مخزن مشکلات جبران ناپذیری را به بار می اورد.

وی همچنین خاطرنشان کرد : پمپ تزریق اسید از سه ماه قبل آماده شده و در این مدت مشکل خاصی پیش نیامده است و این مکان در مقابل زلزله های ۹ ریشتری نیز مقاوم است.

عباسزاده پروژه هیپلیچینگ را جزو پروژه های حیاتی سونگون و نماد توسعه آذربایجان ذکر کرد و افزود : هر کس با این پروژه مخالفت می کند ؛ در برابر توسعه آذربایجان ایستاده است چرا که ما باید بتوانیم از این قسمت کاتد تولید کنیم تا تولید ۴۰۰ هزارتن کاتد محقق شود.

وی در ادامه با بیان اینکه در این مکان پتروشیمی و معدن را ترکیب کرده ایم گفت : در کشور ما پروژه هایی که در آن ترکیب پتروشیمی و معدن در آن صورت گرفته است بسیار اندک است.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.